Strana 7 – Matyáš a Alžbětka

Spread the love

Lego

Ahoj, jmenuji se Matyáš a chtěl bych Vám něco napsat o mé oblíbené zálibě. Moc rád stavím z Lega. 

Je mi 9 let a chodím do ZŠ Weberova na Praze 5. Minulý rok, když byla škola ještě otevřená, jsem chodil po vyučování do kroužku stavění Lega. Lego jsem znal a měl doma už před tím. Ale na kroužku jsem se poprvé setkal s elektrickým motůrkem napájeným baterkami. Postavil jsem s ním dopravní pás, který posouval kostičky. Motůrek se dá koupit samostatně a dá se kombinovat se všemi LEGO stavebnicemi.

 

 

 

 

 

 

S Legem jsem se setkal ve 3 letech, kdy jsem stavěl první jednoduchá auta z LEGO DUPLO. Takové ty velké kostky. Víte, že rozměry těchto velkých kostek jsou násobky kostek malých, klasického Lega? A dají se na malé kostky připevnit!

U Tábora, kam jezdím za babičkou a dědou na chalupu jsem se byl s rodiči podívat v muzeu LEGO. Moc se mi tam líbilo. Hned u vchodu byly první výrobky firmy, která vyráběla od roku 1932 dřevěné hračky v Dánsku. V roce 1947 firma vyrobila první stavebnici z plastových kostiček spojovatelnách pomocí výstupků, tak jak ji známe dnes. Předlohou pro první stavebnici z kostiček, prověřený prodejní trhák firmy – kachna na kolečkách Vlevo dřevěná a vpravo z plastových kostiček ve sběratelském vydání.

Více než housata se mi líbí stavět auta a všelijaké dopravní prostředky. Nejraději poháněné elektromotůrkem. Můj největší stavitelským úspěchem je bagr Liebherr R 9800, který má asi 950 stavebních kroků a trvalo mi ho postavit 2 dny. Stavěl jsem od rána do večera.

okud by Vám při stavění Lega chyběly nějaké kostičky, tak Vám můžu doporučit hrabárnu Lego kostiček na Plzeňské ulici v Praze 5 vedle Sokolovny. Sehnali jsme tam chybějící díly pásů a rolovací vrata garáže.

Mějte se fajn a stavějte!!! Z Lega, Merkuru, Boffina ….

One comment

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.